2006-ban jött létre a Feldmár András nevét viselő szellemi műhely, a Feldmár Intézet, amelynek alapítói így fogalmaznak: „Egyetértünk vele abban, hogy az, hogy van-e élet a halál előtt, többek között azon múlik, hogy valaki miképpen tud akkor is szabad maradni, ha pisztolyt tartanak a halántékához, vagy hogy képes-e átlátni, hogy a szeretet nem más, mint a másik ember másságának teljes elfogadása és a valódi párbeszéd. Mindehhez persze bátorság kell. A szeretet pedig munka, és a bátorság nem egy a félelemnélküliséggel.”

A Feldmár Intézet azért dolgozik, hogy Magyarországon minél többen ismerhessék meg azt a gondolkodásmódot, azt az „iskolát”, amelyhez András is tartozik. Arisztotelesz, Winnicot, Wittgenstein, Laing lábnyomaiban lépegetnek, szeretnének aktív részesei annak a szellemi élménynek, amit a szabad, őszinte, kötöttségek és szégyenérzet nélküli kommunikáció adhat az embernek. Az Intézet Feldmár András részvételével és az internet adta lehetőségekkel szervezi élő és online eseményeit. Bevételeit visszaforgatja nonprofit programjai, a személyes krízisben lévő embereket óvó Menedék, a Tévelygőkért Alapítvány fogvatartottak társadalmi reintegrációjával foglalkozó B-Tervének és a fogvatartottak gyermekeit támogató Mirkó programjának finanszírozására.

A Mindset örömmel működik együtt a Feldmár Intézettel. Kooperációnk során tudósításainkkal és felületünkkel biztosítjuk, hogy a Feldmár Intézet által szervezett rendezvények minél több emberhez eljussanak, hiszen céljaink közösek: népszerűsíteni a pszichológia nagyszerű és izgalmas tudományát.

filogo