Hirdetés

Az új év közeledtével mindünk fejében megfordul a változás gondolata: fogadkozunk, „holnaptól minden más lesz” – listákat írunk, motivációs képeket és videókat osztunk meg a közösségi médiában. De vajon meddig tart a lelkesedés? Létezik olyan módszer, ami valóban közelebb vihet minket a fejlődéshez? A sok garantált változást ígérő, drága és sokszor nem ellenőrzött módszerek mellett akad olyan, ami a tudomány oldaláról ad választ?

Hirdetés

Carol Dweck, a Stanford University kutatója szerint a mindset egyfajta gondolkodásmód, ami lehet merev, vagy növekvő, fejlődő. Azoknak az embereknek, akik szerint képességeik nem fejleszthetőek, előre meghatározottak, tehetségük limitált: merev mindsettel rendelkeznek. Aki fejlődő, azaz growth mindset szerint gondolkodik, hisz abban, hogy erőfeszítések árán és befektetett munkával, tehetsége, tudása és intelligenciája fejlődhet.

Ha growth mindsettel rendelkezünk, a bukásokat nem kudarcként éljük meg, hanem lehetőségként a tanulásra. Felfogásunk szerint hibáink arra jók, hogy megmutassák, mely kompetenciáinkat kell még fejlesztenünk.

A mindset bizonyos gyakorlatok segítségével FEJLESZTHETŐ és VÁLTOZTATHATÓ.

Ehhez nyújt segítséget a Zsebmenedzser, amely a mindset elméletén nyugszik: különböző életterületekre bontva önismereti és fejlesztő feladatokat találhatsz benne, ismeretterjesztő írásokkal, útmutatással együtt.

Mikor és miért használd?

Az év vége közeledtével mindenki fogadkozik, hogy változtatni akar, sok újévi fogadalom azonban kudarcba fullad. A Zsebmenedzserben az a különleges, hogy az év bármely napján előveheted, amikor úgy érzed, le kell zárnod valamit, vagy csak végiggondolnád van-e bármi, amit változtatnál, fejlesztenél az életedben. Amit adunk, az egyfajta vezérfonal: segítségével elindulhatsz a fejlődés útján, akár ma is.

A Zsebmenedzsert ingyenesen töltheted le oldalunkról, nyomtatás után pedig csak egy tollra lesz szükséged a kitöltéshez.

A Mindset újságírói áldott, békés ünnepeket kívánnak minden Kedves Olvasónak!

Mindset Zsebmenedzser letöltése

Nyomtatási útmutató: A Zsebmenedzsert kétoldalasan nyomtasd, a tájolást állítsd fekvőre, a nyomtatási beállításoknál pedig jelöld, hogy a rövidebb oldalán (rövid oldal menti tükrözés) fordítsa a nyomtató a lapot!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ