Hirdetés

Hogyan tudunk nemet mondani saját függőségeinkre? Mi kell ahhoz, hogy szembenézzünk a hibáinkkal? Videorovatunk Az én történetem című sorozatának epizódjaiban olyan embereket mutatunk be, akik élettörténetükkel rácáfolnak a sztereotípiákra. Nehéz szembenézni saját gyengeségünkkel. Krasznai Tünde megtette, és őszintén beszélt nekünk szenvedélybetegségéről valamint az ezzel való megküzdés folyamatáról. 

Hirdetés

Pszichológiai értelemben véve akkor beszélünk szenvedélybetegségről, amikor a hétköznapi, normálisnak mondott viselkedésmód mintegy elszabadul és dominánssá válik. De

minden címke és betegség mögött ott van az ember és az egyéni történet.

A függőség vagy addikció nem csak személyes probléma. A kóros szenvedély kihat az érintett személy családjára, barátaira és egész környezetére. Fontos felismerni, hogy betegségről beszélünk, ahol az egyén elveszti a kontrollt saját viselkedése irányítása felett, így a kényszeres és káros minták abbahagyása sikertelen.

Hirdetés
MEGOSZTÁS
A szerző 2015-ben végzett az ELTE pszichológia szakán, a Mindsetnél az Élet & Pszichológia rovat szakújságírója. Jelenleg párhuzamosan végzi az ELTE klinikai- és egészségpszichológia specializációját, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ