SLOW BUDAPEST | mindset "
Hirdetés

A slow filozófia alapja a tudatosság, a nyitottság, az őszinteség és a közösség. A mozgalom 1986-ban indult el Olaszországból, amikor egy olasz gasztroblogger, Carlo Petrini tiltakozott egy McDonald’s megnyitása ellen a római Spanyol Lépcsőknél. A lassú mozgalom kapcsán a legtöbb beszélgetésre okot adó terület a munkavégzés, a munkahelyi lét. Egy lassú munkahely emberközpontúan és hosszú távra tervez, megadja magának az időt az ötletek kidolgozására, és a termékek kifejlesztésére, a magabiztos döntések meghozatalára. Eredményorientált, de a folyamatok az emberi természetet figyelembe véve vannak kialakítva.

Slow Budapest elsődleges célja a slow értékek terjesztése Magyarországon, elsősorban Budapesten. A szervezet fontos feladatának tartja a figyelem felhívását a túlhajszoltságra, ami véleményük szerint mindenki életében megjelenik. Szeretnék megállítani az embereket egy pillanatra, hogy elgondolkozzanak azon, miért és hova rohannak, és hogy ez megéri-e nekik? Ezen kívül a Slow Budapest szeretne alternatívákat mutatni a lassabb életre, programjaikon keresztül egy slow közösséget építeni és gyakorlati segítséget nyújtani a lassítás iránt érdeklődőknek. Rohanó világunkban a Slow Budapest a tudatosabb, kiegyensúlyozottabb életmóddal foglalkozik, amit testi-lelki szinten is próbálnak körbe járni.

Mindset örömmel működik együtt a Slow Budapesttel. Kooperációnk során tudósításainkkal és felületünkkel biztosítjuk, hogy a Slow Budapest által szervezett rendezvények minél több emberhez eljussanak, hiszen értékrendjeink azonosak.