Hirdetés

„Olyan pszichológusokat, professzorokat és tudósokat fogunk elhozni nektek, akik megbízható tudással, értékes gondolatokkal rendelkeznek. Általuk el fogjuk hozni nektek a közérthető és hasznosítható tudást, azaz a valódi tudást” – mondta a Mindset Pszichológia főszerkesztője, mielőtt Mérő László matematikus, pszichológus megtartotta volna előadását a múlt havi Pszicho-Kávéházban. Partos Bence szerint manapság kétszer is meg kell gondolnunk, milyen forrásokból tájékozódunk, hiszen a világ tele van áltudományos tartalmakkal. Leszögezte: a Mindset Pszichológia izgalmasan is képes tudományos információt átadni a nagyközönségnek. 

Hirdetés

A legutóbbi, Mérő László professzorral megtartott Pszicho-Kávéházunk kezdetén Partos Bence, a Mindset Pszichológia főszerkesztője mondott nyitóbeszédet. Az alábbiakban szó szerint közöljük az elhangzottakat:

„A mai világban nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy milyen forrásokból tájékozódunk, milyen információk alapján döntünk. Kinek hiszünk és kinek nem. A belső folyamatainkkal kapcsolatos tartalmakkal, a pszichológiai tartalmakkal kapcsolatban ez különösen így van.

Prof. Dr. Bereczkei Tamás a szépség és a vonzalom pszichológiai vonatkozásairól beszél a Mindset szegedi Pszicho-Kávéházában.
Prof. Dr. Bereczkei Tamás evolúciós pszichológus a szépség és a vonzalom pszichológiai vonatkozásairól beszél a Mindset szegedi Pszicho-Kávéházában.

Az internet tele van kattintásvadász cikkekkel, áltudományos, alaptalan információkkal és tanácsokkal. Kétszer is meg kell gondolnunk, hogy mit olvasunk el, mit hallgatunk meg. Szeretném, ha tudnátok: a Mindset Pszichológiában megbízhattok. Nálunk minőségi, közérthető, erős tudományos alapokon álló információkról, értékes gondolatokról és hasznos tanácsokról olvashattok. Mi online és offline területen is

valós tudást közvetítünk.

Tesszük mindezt szaklapként, a lehető legizgalmasabb, legszexibb formában.

De hogyan kapcsolódik mindez a Pszicho-Kávéház sorozathoz? Magyarországon rengeteg olyan jeles szakember tevékenykedik, akiknek itt lenne a helye előttetek, a nagyközönség előtt, mégsem jutnak lehetőséghez, mert valamiért nem kapta fel őket a nyilvánosság, a média. A média természete már csak ilyen: egyszerűbb 4-5 ismert nevet pörgetni a végtelenségig, mert őket mindenki meghallgatja, mindenki rájuk kattint és mindig megveszik az összes jegyet az előadásaikra. Ez a biztos, minek kockáztatna bárki is az újítással, az új nevekkel?

Mérő László matematikus, pszichológus, a hazai tudományos élet egyik legnagyobb alakja az érzelmekről beszél a Mindset Pszicho-Kávéházban.
Mérő László matematikus, pszichológus, a hazai tudományos élet egyik legnagyobb alakja az érzelmekről beszél a Mindset budapesti Pszicho-Kávéházában.

Ez jó annak a pár ismert névnek, jó a médiumoknak és a rendezvényszervező cégeknek is. Mindenkinek jó, csak épp magának a tudásnak nem tesz jót. Na meg nektek, az érdeklődő közönségnek. Tudnotok kell, hogy mi nem félünk újítani.

Szembe fogunk menni ezzel a jelenséggel, de ehhez ti is kelletek.

Bízzatok bennünk, mert olyan szakembereket, professzorokat és tudósokat fogunk elhozni nektek havi egyszer az Anker’tbe, akik megbízható tudással és értékes gondolatokkal rendelkeznek, nem mellesleg pedig lehengerlő előadók. Általuk el fogjuk hozni nektek a közérthető és hasznosítható tudást, azaz a valódi tudást, ide a kávétok mellé.

Fontos, hogy kiemeljük: belépőitekkel ezt a felfogást, ezt az ügyet támogatjátok. Maradjatok hát velünk, hozzunk létre közösen valami újat. Ti is kelletek hozzá.”

***

Izgalmas előadások, intenzív és konstruktív beszélgetések, valamint barátságos kávéházi hangulat: ez a Mindset Pszicho-Kávéháza, amely június 21-én ismét megnyitja kapuit!

Variációk az emberi fejlődésre – mire tanít minket az autizmus?

Az autizmusról rengeteg tévhit kering közöttünk. Gyakran misztifikálják és általánosítják az autizmussal élő embereket. De vajon mit jelent valójában az autizmus? Mire tanítanak bennünket az autizmussal élő emberek? Mit tanulhat el tőlük a többségi társadalom? A segítségünkre szorulnak vagy mi az övékre? Milyen mítoszok élnek a köztudatban és mit mond erről a tudomány? Valóban minden autista embernek van valamilyen különleges képessége? Hogyan látják ők a világot?

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ rendezvénysorozatunk következő alkalmával. Előadónk Dr. Stefanik Krisztina pszichológus, autizmus-kutató és gyakorlati szakember.

A rendhagyó előadást egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés követi, a Mindset állandó kerekasztalával.

Állandó kerekasztal-tagjaink:

Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, a MAI Pszicho online magazin főszerkesztője
Dr. Keresztes Zoltán pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta
Dr. habil Fábri György filozófus, az ELTE PPK docense
Kacsur Adrienn, a Mindset Pszichológia Kapcsolataink rovatának vezetője

Rendezvénysorozatunk állandó otthonául szolgál az Anker’t, Budapest legnagyobb belvárosi sörkertje. A Pszicho-Kávéház minden hónapban izgalmas előadásokkal, kerekasztal-beszélgetéssel és igazi kávéházi hangulattal várja vendégeit!

A helyszínen 18 órától lehet helyet foglalni, az előadás pontosan 19 órakor kezdődik.

A jegyek ára 1500 Ft, online jegyvásárlás a linkre kattintva lehetséges:

https://tixa.hu/variaciok_az_emberi_fejlodesre

Az esemény Facebook-linkje itt található.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ